23 Nisan 2014 Çarşamba

Worklight Studio Android Simülatör Kullanımı

Merhabalar ,

Bir önceki yazımızda yapmış olduğumuz proje üzerinden Worklight Studio ile yazmış olduğumuz uygulamayı Android simülatörde çalıştıracağız.

Worklight Environmet Eklemek

Worklight Studio da oluşturduğunuz projeyi çalıştırmak istediğiniz ortamda simüle edebilmemiz için öncelikle o ortamı projeye eklememiz gerekiyor. Bu işlem için öncelikle android sdk ve ADT pluginin yüklü olması gereklidir.(bknz. https://developer.android.com/sdk/installing/installing-adt.html ) Daha sonra AVD Manager (Android Virtual Device ) da simüle edeceğiniz cihazı oluşturunuz. Ben Nexus 7 ile simüle ettim siz isterseniz farklı bir cihaz ile de yapabilirsiniz. iOS üzerinde çalıştırmak istiyorsanız xCode ile işlemlerinizi yapabilirsiniz. (bknz. http://www.ibm.com/developerworks/mobile/library/mo-aim1206-working-with-worklight-1/index.html?ca=drs

Bu işlemleri tamamladıktan sonra , projemiz üzerinde sağ tıklayıp New -> Worklight Environment seçilir.




Daha sonra karşımıza gelen ekrandan Android Phones And Tablets seçilir. 



Bu işlemden sonra projeler dizininde yeni bir proje daha gözükecektir. Bu proje üzerinde sağ tıklayıp Run As-> Android Application diyerek projemizi çalıştırabiliriz.


Daha sonra tanımlamış olduğumuz cihaz üzerinde programımız gelecektir. 


Bu ekranda gördüğünüz gibi "Hello World " uygulamamız gözükmektedir.


Uygulamaya girdiğimizde ise karşımıza yukarıdaki ekran gibi bir görüntü çıkacaktır.


Worklight Studio üzerinde ilk Android uygulamamızı gerçekleştirdik. Bundan sonraki yazılarda Android üzerinde bir takım uygulamalar geliştirip deploy edeceğiz.

Not: Bu yazıyı başta ev arkadaşım Ahmet Eray Bahtiyar olmak üzere beğenmeyenler olabilir ancak işin kod kısmına geçmeden önce bu kurulumlar ve ortamın hazırlanmasını daha doğru buluyorum :)


Kendinize iyi bakın..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder